Aanbod

live en online producten en diensten*

E-cursus Ontspannen naar je ouder met dementie

Vind je het moeilijk om om te gaan met je vader of moeder sinds deze dementie heeft? Raak je gefrustreerd, ongeduldig, verdrietig, onzeker, bezorgd, machteloos, geïrriteerd, ..., in het contact met je vader of moeder en wil je daar vanaf? Of voel je je vaak schuldig of overbelast? 
Dan is deze e-cursus iets voor jou!

De cursus biedt:
1  Kennis over (soorten) dementie en richtlijnen om er mee om te gaan.
2  Hulp bij omgaan met emoties: met de werkboeken leer je anders kijken naar je vader of moeder én naar jezelf. Door de vragen die je gesteld worden, vind je jouw unieke antwoord op de situatie.
3  Hulp bij het omgaan met andere mantelzorgers, bijvoorbeeld broers of zussen. Ook hier zijn videos en werkboeken aan gewijd om dat soepeler te laten verlopen.
4   De juiste hulp en zorg vinden in het oerwoud van zorgorganisaties.

Een overzicht van de modules en lessen vind je HIER 
Je kunt de modules en lessen doen in de volgorde die bij jou past en wanneer het jou uitkomt.
Eén keer per maand is er een gratis Q&A waarin je jouw persoonlijke vragen kunt stellen.

€ 245,- 

Verbindingsdag  'De verborgen boodschap van dementie'
Thema 13 december: TRAUMA

Een live dag met maximaal 12 mantelzorgende dochters en zonen, die allen op zoek zijn naar de beste manier om met hun dementerende moeder of vader - en alles wat daar uit voortkomt - om te gaan.

De volgende Verbindingsdag op 13 december staat helemaal in het teken van TRAUMA.
 
Eén van de onderdelen van de dag zijn familie-opstellingen. Dit is voor mij één van de krachtigste manieren om helderheid te krijgen over wat een situatie nodig heeft.

Na een verbindingsdag ga je gegarandeerd naar huis met nieuwe inzichten die je situatie lichter en makkelijker maken.  

Verbindingsdagen vinden plaats in (de omgeving van) Apeldoorn. Na aanmelding ontvang je alle benodigde informatie. € 175,- 

Sessie met broer(s) of zus(sen)

Ook voor de relatie met je broer(s) of zus(sen) kan de dementie voor knelpunten of zelfs ruzie zorgen.  

Een ouder met dementie geeft per definitie een vorm van stress. Door de druk van de situatie lukt het soms niet meer om elkaar te bereiken, terwijl de situatie daar eigenlijk juist zo om vraagt.

Speelt dit bij jullie, dan ben je welkom voor een sessie met jullie samen.
 Ik help je om elkaar weer te horen en begrijpen, zodat je het weer sámen kunnen doen.

€ 150,- (consult van 1,5 uur)

Individuele sessies (live of online)*

Het online programma geeft veel algemene adviezen over allerlei aspecten rondom het hebben van een ouder met dementie. Maar het zijn algemene adviezen en elke situatie is anders. Elke ouder heeft een unieke combinatie van levensgeschiedenis, soort dementie, gezondheid, etc., etc.

En soms komen er zaken naar boven die altijd weggestopt zijn gebleven. Dan is er individuele, psychologische begeleiding nodig.
Dus merk je dat je er met de algemene adviezen niet uit komt, of dat je een meer therapeutisch proces nodig hebt? Dan kunnen individuele sessies met mij een uitkomst voor je zijn. Deze zijn ook online mogelijk.

€ 95,-* (consult van 1 uur)

*Op aanvraag vermeld ik op de factuur ‘Gestalttherapie, prestatiecode 24503’. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden met deze code Gestalttherapie (gedeeltelijk) vanuit een aanvullend pakket. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Informeer hiernaar bij je eigen verzekering.

>